10 October 2015


Különleges alkalom ez a mostani. Különleges, hiszen.. utoljára készítettem el..
ezt a több, mint 100 éves gyönyörű, bájos, franciásan elegáns antik hímzésmintát: Viktória kérésére.

 Bevallom: egy kicsit hiányozni fog. De annyi más csodálatos minta várja.. hogy megálmodjam a saját ízlésem szerint. 

Most 40 Ct-s barna színű, antikolt len alapanyagra...
ELEFÁNTCSONT színű VALÓDI 100% SELYEM hímzőfonállal hímeztem.

(Nina Ninocska handmade alapanyag) 

Három kedvenc fonalam közül ez az egyik.. melyet Nina kézműves módszerekkel fest meg, és ettől válik annyira egyedivé, és élővé. Fonalainak lelke van. 

Igazán azt szeretem a selyem hímzőfonalakban.. hogy gyönyörű fényük van. 
Oldalról meglesve a kész munkát.. egyszerűen elvarázsol mennyire tudnak világítani. 

A képkeret egy híres-nevezetes amerikaivagyangol enterieur designer alkotása: eredetileg masszív világoskékben. :) 
Ezt a nagyon vidékies ízvilágú, vaskos, valódi fa alapanyagú képkeretet varázsoltam igazi vanília színű shabby érzeteket hordozó keretté. Néhol-néhol előbukkan a fa eredeti sötétebb barna színe.. és egy lehelletnyi babakék. 


A fotókon szereplő kellékeknek mind külön történetük van. 

A kis szíves fém mécsestartó Sandiland-től való..

Az igazi fa, antik varrógépfiók.. még anno Amerikából érkezett hozzám.. Három darab van belőle.. és ezzel az oldamintával igazi ritkaságnak, különlegességnek számítanak. Egy picit már megdolgoztam eredeti mustársárga színét.. hogy a képkerethez illesztkedjen... szintén vanília színében. 

Ezt a csodálatos kis szekrénykét.. pedig kincsként tartom számon. Nemrég érkezett... még nem volt időm megcsiszolgatni. Nagyon nem szeretnék ( egyenlőre ) változtatni rajta..
Meghagyom teljes kopottasságában.. csak kicsit megcsiszolom a tetejét.. az oldaláról a pergő festéket.. valamint új zsanérokat kapnak az ajtók.. és szép kis fogantyúkat. 

A kötött, antik baby csipke kardigánka.. pedig egy nagyon kedves Barátomtól került hozzám már egy ideje.. Ajándék gyanánt. Köszönöm! :) 

És a RÓZSÁK... a bódító illatú rózsák a kertemből.....  és igen igen.. bizony bizony.. ilyenkor októberben nyílik.. Nagy Meglepetésünkre! 


Mivel Viktória már "évtizedek" óta vár a kis hímzésére.. a Türelmét aképpen szeretném megköszönni.. hogy .. az elkészített kép mellé..:  a szintén vanília színűre festett antik varrógép fiók... és a vanília színű mécsestartó.. is ott lapul majd a csomagjában.  MEGLEPETÉÉÉS! :) A többit NEMADOOOM! :) :) 

3 comments:

orsolya vanessza kiss said...

Annyi időn át volt a hímzés.. a kezem között.. és csak forgattam.. forgattam és dolgoztam rajta.. Majd kereteztem.. ami egy hosszabb művelet.. és akkor is csak néztem.

És képzeljétek még sem vettem észre azt, amit most a fényképeken: hogy bennső ívében lehagytam egy kis kanyarinc-indát.. a hímzés mintáról. Soha nem történt velem még ilyen!

Természetesen, Viktória- ha szeretnéd, akkor lebontom a keretezést, és meghímzem, kiegészítem a kis lemaradt pár szemecskét.

Bár... eszembe jut az.. hogy az egyedi, művészeti termékeknél.. alkotásoknál.. még sokkal többet szoktak érni azon munkák... amik valamiért véletlenül "másra" készülnek el.. mint a szokott. Egyediek. Ha van kis "hiba", eltérés bennük.

Azt hiszem.. még bélyegeknél is így van. Amit félrenyomtak kicsit.. valami apróbb eltérés van-- azok érnek igazán sokat.

Szóval Rád bízom.. hogy mit szeretnél! :)

Hagyjuk így.... egyedi mivoltában.. vagy gyorsan öltögessem mellé azt a pár szemet.


Ölellek: vanessza

Judesign(by Judd25) said...

Fantasztikusan szép munka, Vanessza! A kellékek is lenyűgöztek. Szeretem, amikor valaki igényes a jó alapanyagra :D A selyem fonál és a 40ct együtt ütős páros. Puszillak

orsolya vanessza kiss said...

Drága Judit!

Köszönöm köszönöm..... nagyon igyekszem :)